Akıllı Mobil Robot ve Sistem Platformu nedir?

Akıllı Mobil Robot ve Sistem Platformu nedir?

Hikrobot, makine görüşü ve mobil robot konusunda uzmanlaşmış küresel bir ürün ve çözüm tedarikçisidir.

Akıllı robot

Hikrobot, robotik alanındaki çalışmalarıyla dünya çapındaki müşterilerine lider mobil robot ürünleri ve çözümleri sunmaktadır. Şirket, 2015 yılından bu yana akıllı depo robot sistemini geliştirmektedir. Mobil robotlara odaklanarak, Gizli Mobil Robot (LMR), Konveyör/Ağır Hizmet Mobil Robotu (CMR/HMR), Forklift Mobil Robotu (FMR) olmak üzere bir dizi ürünü piyasaya sürmüştür. Bu ürünler tüketici elektroniği, otomobil, imalat, e-ticaret lojistiği, 3PL, gıda ve ilaç sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hikrobot'un akıllı robot çözümleri intralojistik akışını basitleştirmenize, maliyetleri azaltmanıza ve lojistik sürecini iyileştirmenize yardımcı olur.

Yazılım platformu

Hikrobot yazılım platformu mimarisinin temelini iWMS 1000 (Akıllı Depo Yönetim Sistemi) ve RCS 2000 (Robotik Kontrol Sistemi) oluşturur. iWMS 1000, akıllı depo yönetimini yüksek verimlilik ve düşük maliyetlerle gerçekleştirmek için üst düzey sistemle sorunsuz bir şekilde kenetlenir. RCS 2000, harita modelini oluşturmak ve çeşitli robotları göndermek için kullanılır. İki sistem, tüm lojistik süreci boyunca bağlantı kurmak ve çeşitli transfer senaryolarını sorunsuz bir şekilde birbirine bağlamak için birlikte çalışır.

Donanım ürünleri

  • Gizli mobil robot (LMR)

Gizli mobil robot (LMR), kaldırma mekanizmasıyla öne çıkan lider bir mobil robot ürünüdür. LMR, optimize edilmiş bir hareket performansına ve gelişmiş güvenlik korumasına sahiptir.

  • Forklift mobil robotu (FMR)

Forklift mobil robotu (FMR), standart siloların/paletlerin otomatik transferine odaklanır. Yüksek hassasiyetli lazer SLAM navigasyonu, görsel navigasyonu vb. benimser.

  • Konveyör/Ağır hizmet mobil robotu (CMR/HMR)

Konveyör/Ağır hizmet mobil robotu (CMR/HMR), konveyör tipini ve kaldırma tipini kapsar. Son derece özelleştirilmiş mekanizması ile farklı senaryolarda otomatik yanaşma gereksinimlerini karşılayabilmektedir.

Manuel müdahaleye gerek kalmadan hızlı şarj sağlayan şarj istasyonu ve pil değiştirme istasyonu içeren aksesuarı bulunmaktadır.

  • Karton transfer ünitesi (CTU)

Karton transfer ünitesi (CTU) tekli/çoklu kutuları taşıyabilir veya depolayabilir. Verimli toplama sağlayan yüksek yoğunluklu depolamayla hassas giriş ve çıkış sağlar.

Akıllı intralojistik çözümü

Üretim üretim modunun dönüşümüyle birlikte mobil robotlar, akıllı lojistik ekipmanı olarak çeşitli endüstrilerde kullanılmaya başlanmıştır. Mobil robotlar yalnızca tüm lojistik sürecinin lojistik transfer ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda farklı fonksiyonel modüllerin esnek entegrasyonunu da destekler. WMS/MES ile entegre olan Hikrobot'un çözümü, akıllı depo yönetimini gerçekleştirebilir. Mobil robotik ürün ve hizmetlerinin lider sağlayıcısı olan Hikrobot, çeşitli endüstrilere akıllı ve pratik çözümler sunarak yapay zeka ile intralojistik reformuna öncülük etmektedir.

Endüstri çözümleri

  1. Tüketici Elektroniği

Hikrobot'un akıllı ve esnek robot çözümleri, tüketici elektroniği üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tesis çapında malzeme transfer yönetimi insansız, otomatik ve bilgilendirilmiş olabilir.

Zorluklar

Karmaşık teknolojik süreçler: Hammaddelerin bitmiş ürünlere dönüştürülmesi birkaç farklı süreci içerir. Ekipman ve malzemelerin lojistik akışı dikkatle değerlendirilmelidir.

Sıkı çevresel gereklilik: Üretim hattı işleme gereksinimleri son derece zorludur. Ekipman anti-statik ve asit, alkali, gaz, sıvı korozyonuna dayanıklı olmalıdır.

Çeşitli üretim ekipmanları: Süreçler ve ekipmanlar çeşitlidir, bu da ekipmanın yerleştirilmesini ve iletişimini karmaşık hale getirir.

Çözüm

Hikrobot, çeşitli işleme gereksinimlerini çözmek için çeşitli mobil robotlar geliştirmiştir. iWMS/RCS/WCS sistemiyle çalışan harici ekipmanlar kolaylıkla yerleştirilebilir. Fabrika çapında insansız malzeme transferi ve sıra yönetimi gerçekleştirilebilir. Otomatik üretim ve dijital envanter yönetimi önemli ölçüde iyileştirildi ve bu da iyi organize edilmiş yönetimi garantiledi.

  1. Yeni Enerji

Fotovoltaik veya lityum piller gibi yenilenebilir enerji ekipmanlarının imalatı, hızlı bir üretim döngüsünü ve çok çeşitli işleme ortamlarını içerir. Hikrobot, sektöre özel gereksinimlere göre uyarlanmış esnek, entegre bir otomasyon çözümü sunar.

Zorluklar

Çok çeşitli malzemeler: Çok çeşitli malzeme ve konteyner türleri.

Karmaşık ortam: Çeşitli süreç akışı.

Hızlı üretim döngüsü: Sınırlı alana sahip, yüksek hızda çalışan üretim hattı.

Çözüm

Hikrobot, özelleştirilmiş bir konumlandırma kamerası kullanarak makinelerin sahadaki yerleşimini ve ilgili çok çeşitli malzeme ve konteynerleri yönetebildi. Bu teknoloji ile yüksek hassasiyette malzeme aktarımı sağlanabilmektedir.

  1. E-ticaret/Perakende

Hacmin hızla artmasıyla birlikte e-ticaret/perakende sektörü, hızlı teslimata yönelik yüksek talebi gerektirmektedir. Geleneksel lojistik ve depolama yöntemleri bunalmış durumda. Kara Cuma ve 11.11 gibi olayların getirdiği lojistik baskıyla baş edebilmek için şirketlerin acilen istikrarlı ve güvenilir akıllı sistemlere ihtiyacı var.

Zorluklar

Karmaşık kompozisyona sahip büyük siparişler: Toplam sipariş sayısı çok fazla ve siparişlerin SKU bileşimi karmaşık.

Çok çeşitli SKU'lar: Birçok SKU türü vardır ve toplam envanter büyüktür.

İş hacmindeki dalgalanmalar: Satış sezonunda gereksinimin en yüksek olduğu, hızlı satılan ürünler.

Yüksek verim: Toplama verimliliği ve doğruluğu için yüksek gereksinimler.

Çözüm

AMR malların kişiye teslimi, verimli ikmal ve doğru toplamaya olanak sağlayabilir. Yapay zeka algoritması rotayı ve gruplama stratejisini optimize ederek seçim sayısını azaltır. Daha yüksek verimlilik için PTL, çift toplama konumu gibi teknolojilerle birleştirilmiştir.

  1. Otomobil

Hikrobot, lojistik verimliliğini artırmak ve işçilik maliyetlerini azaltmak için emniyetli, güvenilir mobil robot çözümleri sunar. Sistem ana makine tesislerinde presleme, kaynak ve montaj gibi senaryolara uygulanabilmektedir. Entegre çözüm, yazılım platformuyla üretim veri akışını, çevik üretimi ve yalın yönetimi mümkün kılıyor.

Zorluklar

Hızlı üretim döngüsü: Otomobil üretiminde hızlı üretim programlarına ve olağanüstü güvenilirliğe ihtiyacınız var.

Çeşitli bileşenler ve tedarikçiler: Tedarikçilerin geniş yelpazesi ve benzer bileşenlerin birçok farklı varyasyonu nedeniyle, sıralama hataları kolayca sıradan hale gelebilir.

Daha az depolama alanı, hızlı lojistik akış verimliliği: JIT modunun yaygın olarak uygulanması, fabrikada sınırlı depolama alanına yol açar ve bu da zorluğu daha da artırır.

Güvenlik riskleri: Ağır bileşenlerin taşınması güvenlik riskleri oluşturur.

Çözüm

Robotların (LMR ve FMR dahil) kullanıma sunulmasıyla işçiler ve bileşenler tüm süreçte ayrılır. Robotlar, bileşenleri platformlardan üretim hattına otomatik olarak aktarır. RCS ve iWMS, endüstri özelliklerine uyacak şekilde yükseltilir ve üretim döngüsü, çağrı düğmesi ve PDA vb. dahil olmak üzere farklı çalışma modlarını destekler. Bu çözüm, hatalı manuel çalıştırmadan kaynaklanan üretim kesintisi riskini azaltır ve JIT modunun performansını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur.

  1. Giyim

Hikrobot, hazır giyim sektörünün karşılaştığı zorlukları anlıyor. Büyük sipariş hacmi, mevsimsel dalgalanmalar ve aşırı toplama verimliliği ihtiyacı gibi zorluklar. Bu nedenle Hikrobot, ister giyim, ayakkabı, aksesuar veya moda endüstrisindeki herhangi bir şeyle ilgileniyor olun, optimum depo dağıtımı için özel çözümler sunar.

Zorluklar

Büyük SKU'lar ve siparişler: Büyük moda işletmelerinin SKU'larının sayısı genellikle birkaç yüz ile milyonlarca arasında değişmektedir. Bu arada mağaza sayıları ve e-ticaret işi büyümeye devam ediyor.

Çeşitli bileşenler ve tedarikçiler: Mevsimsel dalgalanmalar ve promosyonlar depo verimini etkiler.

Büyük envanter: Sezon dışı ürünlerden oluşan geniş stok.

Yüksek toplama gereksinimleri: Toplama verimliliği, doğruluğu ve depolama kapasitesi için yüksek talep.

Çözüm

Mobil robot çözümünün uygulanması kişiye göre raf/kutu konsepti sunar. Parçalı paket, askı bezi, ayakkabı kutusu ve aksesuarların toplanması için uygundur. Özelleştirilmiş süreçlerle doğru ve iadeli işler desteklenir.

  1. Üretim

İmalat endüstrisi için akıllı entegrasyon sağlayın. Hammadde girişi, muayene, depolama, sipariş hazırlama, malzeme teslimatı, malzemenin iadesi, yeniden işleme ve ürün depolama ve yükleme dahil.

Zorluklar

Hızlı ciro, büyük hacim: Büyük miktarlarda siparişler, çeşitli parça formları ve paketleme ve hızlı üretim döngüsü.

Emek yoğun ve düşük otomasyon düzeyi: Çoğunlukla manuel çalışma, daha düşük üretkenlik ve kaliteyle sonuçlanır.

Üretim hatları için dar alan: Üretim hatları için daha az alan, ancak yüksek karışım, düşük hacimli ve istikrarlı dağıtım sağlanması gerekiyor.

Zor insan-makine etkileşimi: Atölyede çok sayıda kişinin bulunması nedeniyle yüksek güvenlik gereksinimleri.

Teslimat planlarının belirlenmesi zordur: Dalgalanan pazar talebi, fazla stok ve yüksek depolama kapasitesine yol açar.

Çözüm

Hikrobot lojistik çözümü, LMR ve FMR'yi tanıttı ve asansörler, altimetreler, istifleyiciler, paletleyiciler ve diğer ekipmanlarla entegre oluyor. Hikrobot sistemi, U9/SCM/MES gibi dokuz bilgi sistemi ile entegre olarak otomatik depolama ile sorunsuz bir üretim elde etmektedir.

  1. Gıda ve İlaç

Gıda ve ilaç endüstrileri sıkı bir zaman sınırına sahiptir ve üretimin sık sık değiştirilmesi gerekmektedir. Verimli ve esnek mobil robot, üretim güvenliği ve uyumluluğunu sağlarken ihtiyaçları karşılayan güçlü bir çözümdür.

Zorluklar

Çeşitli iş türleri: Toptan dağıtım, hastane teslimatı, perakende ilaç mağazaları vb.

Çeşitlendirilmiş sipariş formları: Sipariş yapıları, depolama ve toplama modları çeşitlidir.

Sıkı parti kontrolü: Sıkı parti kontrolü ve son kullanma tarihi yönetimi gereklidir.

Çoklu bölgeler: Robotlar çeşitli ortam bölgelerinde ve çoklu katlarda çalışmalıdır.

Çözüm

Bu çözüm birden fazla depoyu ve birden fazla sahibi destekler. Yalıtılmış izin yönetimi, farklı iş modlarına göre kural yapılandırmasıyla kullanılabilir. ASRS, yüksek raf rafı vb. ile entegre edilerek otomatik aktarım ve sorunsuz bir şekilde birlikte çalışma gerçekleştirilir. Ayrıca çoklu sıcaklık bölgelerini ve çapraz zemin yönetimini destekler.